Driftinformation

Aktuella eller pågående driftstörningar:

Störningar på SVT1, SVT2 och TV4

 

Varför hackar bilden på SVT1, SVT2 och TV4?

Statliga Teracom som ansvarar för utsändning av SVT1, SVT2 och TV4 har ändrat på sin sändningsteknik från och med 2019-11-26, vilket medför att vissa digitalboxar och vissa TV-apparater måste uppdateras för att visa TV-bilden korrekt.


Vilka påverkas av bildstörningar?

Kunder som använder sig av TV-tjänsten via en digitalbox av modell Dilog 270, Dilog 280 eller Dilog 235 samt TV-kunder vars egna TV-apparat saknar stöd för det nya sändningssättet, kan uppleva att bilden hackar på SVT1, SVT2 och TV4. Har du andra modeller av digitalbox, eller en TV-apparat som är förberedd för det nya sändningssättet påverkas du inte.


Hur åtgärdas problem med bildstörningar på SVT1, SVT2 OCH TV4?

Har du en digitalbox av modell Dilog 270, Dilog 280 eller Dilog 235 behöver du uppdatera mjukvaran i din digitalbox.

Har du en digitalbox av modell Dilog 280 eller en Dilog 270 så bryt strömmen till boxen. Vänta någon minut och anslut strömadaptern igen. Du ska då få ett meddelande att ny mjukvara finns tillgänglig. Tryck OK på fjärrkontrollen och boxen kommer då uppdateras automatiskt.

Har du en Dilog 235 så bryt strömmen till boxen. Vänta någon minut och anslut strömadaptern igen. Du ska då få ett meddelande att ny mjukvara finns tillgänglig. Tryck OK på fjärrkontrollen och boxen kommer då uppdateras automatiskt.

Om automatisk uppgradering av mjukvaran inte fungerar så kan man uppgradera manuellt genom att följa guiden nedan.

Mjukvaruuppdatering

1 Tryck MENU på fjärrkontrollen
2 Bläddra ner till System och tryck OK
3 Bläddra ner till OTC och tryck OK
4 Ändra transponder till 314MHz (detta görs med hjälp av pilarna)
5 Tryck röd knapp [AUDIO] på fjärrkontrollen för att starta uppdateringen
Uppdateringen tar cirka två minuter och boxen kommer starta om under processen!
6 Om nyinstallation krävs följ anvisningarna på skärmen.

Tittar du utan digitalbox och upplever att TV-bilden blivit dålig på SVT1, SVT2 och TV4, så behöver du istället uppdatera mjukvaran i din egen TV-apparat. Kontakta den återförsäljare du köpt din TV av eller TV-tillverkaren direkt för support. Om det INTE går att uppdatera din TV-apparat kan problemet avhjälpas genom att du börjar titta via en digitalbox.

Välj språk
Störningar på SVT1, SVT2 och TV4? Läs mer
Toggle Bar