Kontroll av IP-adress

IP-adress erhålls automatiskt men ibland kan den bli fel och då kommer du inte ut på Internet. Hur du kontrollera att du erhållit en IP-adress kan du se nedan.

Windows

Klicka på start-knappen. Välj KÖR eller SÖK BLAND PROGRAM OCH FILER. Skriv: cmd och tryck på ENTER.
I nästa fönster som visas står markören och blinkar efter c:/>. Där skriver du ipconfig och trycker sedan på enter.
Flera rader visas nu och på raden där det står IP-adress ska siffrorna börja på 81 eller 217 om datorn är kopplad direkt till modemet. Har du en router börjar ip-adressen oftast med 192, prova att koppla datorn direkt till modemet.
Börjar ip-adressen med 0 eller 169 är något fel. Du kan då prova att förnya din ip-adress genom att skriva följande: ipconfig[mellanslag]/renew, tryck sedan på enter.